De opwarming van de aarde heeft veel nadelen, maar misschien ook een paar voordelen. Zo begint de lente nu veel vroeger dan enkele jaren geleden en is de kans groot dat je ook nog van een lange nazomer kunt genieten. Om hier volledig van te kunnen profiteren, is het een goed idee om nu al te starten met de make-over van je tuin, zodat je tegen de eerste zonnestralen klaar bent om van het lenteweer te genieten. Zo’n make-over hoeft geen gigantisch werk te zijn, integendeel. Door het toevoegen of aanpassen van enkele details maak je in geen tijd van je tuin een geweldige loungeplek.

Mooie meubels

Je kunt natuurlijk alleen van een heerlijke cocktail of een frisse pint in je tuin genieten als je plek hebt om te zitten en om je glas op weg te zetten. Ga dus op zoek naar toffe, waterbestendige tuinmeubelen die uitnodigen om plaats te nemen en van je tuin te genieten. Buiten stoelen en tafels zijn een loungeset in de tuin en een parasol ook heel goede investeringen. Misschien kun je ook bekijken of het mogelijk is om buiten of in je tuinhuis een koelkastje te installeren. Hier heb je gegarandeerd veel plezier van wanneer de temperaturen beginnen te stijgen.

Degelijke overkapping

Natuurlijk moet je ook rekening houden met de kans dat het gaat regenen. Door te kiezen voor een stretchtent met zijwanden kies je voor een toffe overkapping die je zowel beschermt tegen de regen als je van schaduw voorziet wanneer het warm is.

Een kleine stretchtent is een echte blikvanger. Het staat veel toffer dan een vaste overkapping, en je kunt ook veel flexibeler zijn in het opstellen en opruimen ervan. Het fijne aan zo’n stretchtent op maat is dat je je overkapping volledig kunt laten maken zoals jij het wil. Jij kiest de vorm, de afmetingen en de kleur van de stretchtent in je tuin. Omdat je deze tent volledig kunt laten personaliseren, vind je altijd een stretchtent die bij jouw wensen en bij jouw tuin past. 

Aandacht voor details

Verder maak je van je tuin een echt paradijsje door te letten op de details. Denk hierbij aan een mooi lichtsnoer dat je kunt aansteken wanneer de zon ondergaat, of aan tuinkaarsen met citronella die de muggen wegjagen. Leg aangename kussens op je stoelen en in je zetels.  Als je groene vingers hebt, kun je misschien wat planten en struiken in je tuin voorzien die de boel opvrolijken met hun vrolijke kleuren of heerlijke geuren. Of je kunt met behulp van struiken je tuin in compartimenten opdelen, zodat je een rustige kant hebt en een kant waar wat meer ambiance mag zijn. Voor je het weet is het lente, dus begin alvast te brainstormen en te plannen hoe jij van jouw tuin een echte loungeplek kunt maken.